Oudercomité

Wat is en wat doet het oudercomité?

Het oudercomité is een groep vrijwillige ouders, leerkrachten en directie die samenwerken om van de school een aangename plek te maken voor onze kinderen.

Wij ondersteunen de school zowel organisatorisch als financieel.

Op onze vergaderingen gaan we kijken waar wij die ondersteuning kunnen bieden. Dit kan op verschillende manieren door bijvoorbeeld een aankoop te doen waar de school anders geen budget voor heeft of dragen wij ons steentje bij als helpende hand bij schoolevenementen zoals schoolfeest of onze jaarlijkse markt of op woensdagvoormiddag het fruit uit te delen.

Met de ingezamelde eurootjes doen wij een aankoop voor de school of sponsoren wij een deel van een aankoop die door de school gedaan wordt. Zoals we dit jaar gedaan hebben met de aankoop van een beamer en laptop voor de nieuwe klaslokalen en een vervanging van de kookplaat en nieuw keukenmateriaal.

We zijn steeds opzoek naar nieuwe actieve ouders. Denk je "hier heb ik geen tijd voor" maar wees gerust er zijn verschillende activiteiten waar je ons zeker bij kan helpen.

Ieder schooljaar zijn er een 6-tal vergaderingen en een 5-tal activiteiten. Nu zowel bij de vergaderingen als de activiteiten is onze hulp volledig vrijwillig, ieder van ons heeft wel eens een moment waarop hij of zij niet aanwezig kan zijn. Dat is geen probleem, want wij zijn tot niets verplicht. Maar net daarom zijn wij steeds opzoek naar extra mensen om te helpen, want vele handen maken licht werk. Ziet u het niet zitten om naar onze vergaderingen te komen maar hebt u wel zoiets van "ik wil gerust komen helpen op één van de evenementen" weet dan dat jullie ook meer dan welkom zijn.